La definición de finanzas descentralizadas (DeFi) 1
1

DeFin määritelmä

Hajautettu rahoitus (DeFi) viittaa laajaan valikoimaan protokollia ja ohjelmistotyökaluja, jotka antavat ihmisille vallan suorittaa rahoitustapahtumia (kauppaa, lainaamista, lainaamista ja paljon muuta) ilman kolmansia osapuolia, kuten pankkeja, pörssiä tai välitystoimistoja.

Lisäksi DeFi merkitsee siirtymistä keskitettyihin instituutioihin luottamisesta hajautettujen, koodipohjaisten vertaisverkkojen luottamiseen.

DeFin edut

DeFi tarjoaa monia etuja verrattuna TradFiin (perinteinen rahoitus, kuten pankit). DeFi on:

 • mukaan lukien  . Salaus- ja lohkoketjuteknologiat ovat avoimia kaikille, joilla on Internet-yhteys, mikä antaa taloudellista valtaa perinteisesti syrjäytyneille ryhmille.
 • luvattomat  kryptoverkot  eivät vaadi keskitettyjen laitosten hyväksyntää osallistuakseen, joten useimmat ihmiset voivat nauttia rajoittamattomasti pääsystä.
 • läpinäkyvä  _ Kryptografiset verkot perustuvat julkisiin lohkoketjuihin, joissa tapahtumatiedot ovat kaikkien nähtävissä ja muuttumattomia, eli niitä ei voi muuttaa tai peukaloida.
 • Suojattu  _ Jotta voit olla vuorovaikutuksessa DeFin kanssa, sinun on käytettävä ei-säilytyslompakkoa, mikä tarkoittaa, että säilytät yksityisten avaimesi ja salausomaisuutesi hallinnan etkä tarvitse luottaa keskitettyyn kokonaisuuteen.
 • nopea  _ Pankkitapahtumat selviävät 3–5 päivässä, mutta kryptotapahtumat minuuteissa tai tunneissa, mikä lisää nopeutta, jolla raha vaihtaa omistajaa koko rahoitusjärjestelmässä.
 • Sensuuria kestävä  . Koska kryptotapahtumat tapahtuvat hajautetuissa verkoissa, yksi entiteetti ei voi sensuroida tai pysäyttää niitä. Tämä voi suojata krypto-käyttäjiä petollisilta toimilta, hallituksen liioitellulta toiminnalta ja muilta.
 • ohjelmoitava  _ Tehtävät, jotka perinteisesti vaatisivat ihmisen, voidaan automatisoida kryptografisilla älykkäillä sopimuksilla. Tämä avaa uusia mahdollisuuksia rahoitustuotteille ja -palveluille ja vähentää inhimillisten virheiden mahdollisuuksia.

DeFin riskit

Suurella voimalla tulee suuri vastuu. DeFin riskejä ovat:

 • Salausavainten katoaminen  . Kuten kaiken kryptovaluutan säilytyksen yhteydessä, jos menetät avaimesi, saatat menettää pääsyn kryptovaluuttarahastoihisi.
 • Toimet ovat peruuttamattomia  . Käyttäjä on viime kädessä vastuussa tekemisistään. Kun napsautat kryptovaluuttatapahtumassa Lähetä, sitä ei voi kumota.
 • Tietojenkalasteluhuijaukset  . Hakkerit ovat yleisiä internetin kaikilla alueilla, petolliset sähköpostit ja viestit voivat huijata sinut jakamaan kryptoavaimesi ja viime kädessä taloutesi.
 • Epäselvä sääntely  . DeFiä koskevat määräykset eivät ole vielä kovin selkeitä, joten on olemassa riski, että kryptovarallisuus joutuu tulevaisuudessa tiukempien säännösten alaisena.
 • Virheet ja koodausvirheet  . Älykkäät sopimukset ovat koodia, ja koodissa voi olla haavoittuvuuksia, joita hakkerit voivat hyödyntää. Tätä kutsutaan älykkääksi sopimusriskiksi.

Kuinka DeFi toimii

Nykypäivän perinteisessä rahoitusjärjestelmässä, kun haluat avata pankkitilin tai hakea lainaa, sinun on mentävä keskitetyn laitoksen, kuten pankin, kautta.

Jos pankki voi vahvistaa henkilöllisyytesi, he antavat sinun avata tilin.

Jos he voivat selvittää luottokelpoisuutesi, he voivat päättää antaa sinulle lainaa.

Molemmissa tapauksissa  pankki hallitsee  .

Jos sinulla ei ole asianmukaista henkilöllisyyttä tai et ole laitoksen mielestä “luottokelpoinen”, he voivat rajoittaa pääsyäsi näihin palveluihin tai kieltää sinut kokonaan.

DeFi korvaa pankin joukolla  hajautettuja sovelluksia  (dApps), jotka toimivat  älykkäillä sopimuksilla.

dAppin määritelmä

dApp on hajautettu sovellus. Vaikka tavalliset verkkosovellukset, kuten Twitter, toimivat yhden organisaation omistamissa järjestelmissä, kryptovaluuttojen maailmassa dAppit toimivat julkisissa blockchain-verkoissa, jotka ovat avoimen lähdekoodin eivätkä siksi avoimen lähdekoodin verkkoja. Niitä hallitsee yksi viranomainen.

DApps toimivat itsenäisesti ja koostuvat yleensä useista älykkäistä sopimuksista.

DeFi UKK

Voidaanko joltakin evätä pääsy DeFiin?

Ei, kryptoverkot ovat luvattomia, mikä tarkoittaa, että kuka tahansa, jolla on Internet-yhteys, voi käyttää niitä. Tämä on yksi krypton määrittelevistä ominaisuuksista.

Onko DeFi luotettava?

Kryptossa käyttäjät luottavat koodiin pankkiirina, välittäjänä ja lainanantajana. Avoimen lähdekoodin ohjelmistolla kuka tahansa voi tarkastaa sen ja varmistaa, että se toimii tarkoitetulla tavalla.

Älykkäät sopimukset ovat kuitenkin vain niin hyviä kuin niiden koodi. DeFi-tilassa on tapahtunut joitakin korkean profiilin hakkereita, jotka ovat maksaneet käyttäjille miljoonia dollareita. On tärkeää tehdä oma tutkimus ennen minkään kryptotuotteen tai -palvelun käyttöä.

Miten DeFi-hinnat pysyvät ajan tasalla, jos kukaan ei hallitse niitä?

Varmistaakseen, että kryptovaluuttojen hinnat ovat tarkkoja lohkoketjussa, DeFi-protokollat ​​käyttävät niin kutsuttuja oraakkeleita. Voit ajatella oraakkeleita “salaushintasyötteinä”, jotka tarjoavat reaaliaikaista tietoa kryptohinnoista lohkoketjulle.

¿De cuánta utilidad te ha parecido este contenido?

¡Haz clic en una estrella para puntuarlo!

Promedio de puntuación 0 / 5. Recuento de votos: 0

Hasta ahora, ¡no hay votos!. Sé el primero en puntuar este contenido.