1
1

Definitionen af ​​DeFi

Decentraliseret finansiering (DeFi) refererer til en bred vifte af protokoller og softwareværktøjer, der giver folk mulighed for at udføre finansielle transaktioner (handel, låntagning, udlån og mere) uden tredjeparter såsom banker, børser eller mæglerhuse.

Mere end det, markerer DeFi et skift fra at stole på centraliserede institutioner til at stole på decentraliserede, kodebaserede, peer-to-peer-netværk.

Fordelene ved DeFi

DeFi tilbyder mange fordele sammenlignet med TradFi (traditionel finansiering, som banker). DeFi er:

 • inklusive  . Kryptografiske og blockchain-teknologier er åbne for alle med en internetforbindelse, hvilket giver økonomisk magt til traditionelt marginaliserede grupper.
 • tilladelsesløse  Crypto-  netværk kræver ikke godkendelse fra centraliserede institutioner for at deltage, så de fleste mennesker kan nyde ubegrænset adgang.
 • gennemsigtige  _ Kryptografiske netværk er baseret på offentlige blockchains, hvor transaktionsdata kan ses af alle og er uforanderlige, hvilket betyder, at de ikke kan ændres eller ændres.
 • Sikker  _ For at interagere med DeFi skal du bruge en ikke-depotpung, hvilket betyder, at du bevarer kontrollen over dine private nøgler og kryptoaktiver og ikke behøver at stole på en centraliseret enhed.
 • hurtigt  _ Mens banktransaktioner afvikles inden for 3-5 dage, afvikles kryptotransaktioner inden for minutter eller timer, hvilket øger den hastighed, hvormed penge skifter hænder i hele det finansielle system.
 • Censur resistent  . Fordi kryptotransaktioner forekommer på decentraliserede netværk, kan de ikke censureres eller stoppes af en enkelt enhed. Dette kan beskytte kryptobrugere mod svigagtig aktivitet, overdreven overgreb fra regeringen og mere.
 • programmerbare  _ Opgaver, der traditionelt ville kræve et menneske, kan automatiseres ved hjælp af kryptografiske smarte kontrakter. Dette åbner op for nye muligheder for finansielle produkter og tjenester og reducerer chancerne for menneskelige fejl.
Definitionen af ​​decentraliseret finansiering (DeFi)

Risikoen ved DeFi

Med store magtbeføjelser følger store forpligtigelser. Risici i DeFi omfatter:

 • Tab af kryptografiske nøgler  . Som med al cryptocurrency-depot, hvis du mister dine nøgler, kan du miste adgangen til dine cryptocurrency-midler.
 • Handlinger er irreversible  . Brugeren er i sidste ende ansvarlig for, hvad han gør. Når du klikker på send på en kryptovaluta-transaktion, kan den ikke fortrydes.
 • Phishing-svindel  . Hackere er udbredt på alle områder af internettet, vildledende e-mails og beskeder kan narre dig til at dele dine kryptonøgler og i sidste ende din økonomi.
 • Uklar regulering  . Reglerne omkring DeFi er stadig ikke særlig klare, så der er risiko for, at kryptoaktiver vil blive underlagt strengere regler i fremtiden.
 • Bugs og kodningsfejl  . Smarte kontrakter er kode, og kode kan have sårbarheder, som hackere kan udnytte. Dette kaldes smart kontraktrisiko.
Definitionen af ​​decentraliseret finansiering (DeFi)

Sådan fungerer DeFi

I nutidens traditionelle finansielle system, når du vil åbne en bankkonto eller ansøge om et lån, skal du gå gennem en centraliseret institution som en bank.

Hvis banken kan bekræfte din identitet, giver de dig mulighed for at åbne en konto.

Hvis de kan fastslå din kreditværdighed, kan de beslutte at give dig et lån.

I begge tilfælde  bestemmer banken  .

Hvis du ikke har korrekt identifikation eller ikke er “kreditværdig” efter institutionens mening, kan de begrænse din adgang til disse tjenester eller nægte dig helt.

DeFi erstatter banken med en række  decentrale applikationer  (dApps) drevet af  smarte kontrakter.

Definitionen af ​​en dApp

En dApp er en decentral applikation. Mens standardwebapplikationer som Twitter kører på systemer, der ejes af en enkelt organisation, opererer dApps i kryptovalutaernes verden på offentlige blockchain-netværk, som er open source og derfor ikke open source. De styres af en enkelt myndighed.

DApps fungerer på egen hånd og består normalt af flere smarte kontrakter.

DeFi FAQ

Kan nogen nægtes adgang til DeFi?

Nej, kryptonetværk er tilladelsesløse, hvilket betyder, at alle med en internetforbindelse kan bruge dem. Dette er en af ​​de definerende egenskaber ved krypto.

Er DeFi troværdig?

I krypto har brugerne tillid til, at koden er bankmanden, mægleren og långiveren. Med open source-software kan enhver inspicere den og verificere, at den fungerer efter hensigten.

Når det er sagt, er smarte kontrakter kun så gode som deres kode. Der har været nogle højprofilerede hacks i DeFi-området, der har kostet brugerne millioner af dollars. Det er vigtigt at lave din egen research, før du bruger et hvilket som helst kryptoprodukt eller -tjeneste.

Hvordan forbliver DeFi-priserne opdaterede, hvis ingen administrerer dem?

For at sikre, at kryptovalutapriserne er nøjagtige på blockchain, bruger DeFi-protokoller det, der kaldes orakler. Du kan tænke på orakler som “kryptoprisfeeds”, der leverer realtidsdata om kryptopriser til blockchain.

¿De cuánta utilidad te ha parecido este contenido?

¡Haz clic en una estrella para puntuarlo!

Promedio de puntuación 0 / 5. Recuento de votos: 0

Hasta ahora, ¡no hay votos!. Sé el primero en puntuar este contenido.