stalking1
stalking1

Op zoek naar een manier om je crypto goed te gebruiken?

Met staken kunt u een passief inkomen verdienen met de crypto die u al bezit. Dit is wat je erover moet weten:

Wat is staken?

Staking is de handeling van het plegen van uw crypto om transacties op een blockchain te helpen beveiligen en verifiëren. In ruil hiervoor worden beloningen uit het netwerk verkregen .

De voordelen van uitzetten

Passief inkomen . Staking is in de eerste plaats een passieve activiteit, wat betekent dat je beloningen kunt verdienen zonder veel (of enig) werk te doen.

Prestaties . uitzetten biedt doorgaans een hoger rendement op investering (ROI) dan alleen crypto aanhouden, vooral als de inzetportefeuille uw interesse bepaalt.

Deelname . U kunt het netwerk waarin u gelooft ondersteunen en helpen groeien.

Lage kosten . Uitzetten kan je helpen om beloningen te verdienen die goedkoper zijn dan mijnbouw, omdat inzetten minder rekenkracht vereist en geen gespecialiseerde apparatuur vereist.

Wat is staken? Voordelen, nadelen, risico's
POW versus POS

De risico’s van staken

Er zijn een paar risico’s waarmee u rekening moet houden voordat u uw crypto uitzet:

volatiliteit . De waarde van uw ingezette activa kan stijgen of dalen, net als elk ander crypto-activum.
Controle kwijt. Zodra u uw activa heeft ingezet, heeft u er geen toegang toe totdat u ze opneemt (wat meestal een bepaalde tijd in beslag neemt).

Pauze . Als een validator ongeldige transacties indient, kan het netwerk partijen die anders beloningen zouden ontvangen, straffen of ‘afsluiten’. Dit is bedoeld om slecht gedrag op het netwerk te ontmoedigen.

Proof-of-stake versus proof-of-work

Staking vindt alleen plaats op cryptocurrency-netwerken die het proof-of-stake-model gebruiken als consensusmechanisme. Een consensusmechanisme is het proces dat een blockchain-netwerk gebruikt om betalingen te verwerken, transacties te bevestigen en nieuwe blokken aan de keten toe te voegen.

De twee meest voorkomende consensusmechanismen die door cryptocurrencies worden gebruikt, zijn proof-of-work (PoW) en proof-of-stake (PoS).

Bewijs van werk (POW)

PoW is de voorkeursmethode voor vroege cryptocurrencies, inclusief Bitcoin.

In PoW-systemen strijden deelnemers om complexe wiskundige problemen op te lossen. De eerste persoon die het probleem oplost, voegt het volgende blok toe aan de ketting en ontvangt een beloning. PoW is een zeer energieverslindend proces omdat mijnwerkers 24 uur per dag krachtige computers moeten gebruiken.

Het verdienen van de blokbeloning komt neer op het “beter presteren” van anderen.

Proof-of-stake

PoS is een groenere manier om transacties te verifiëren.

In PoS-systemen verpanden deelnemers hun crypto-activa om transacties op het netwerk te helpen beveiligen en verifiëren. Hoe meer activa je inzet, hoe groter de kans dat je wordt gekozen om het volgende blok aan de keten toe te voegen.

Dit proces vereist geen gespecialiseerde hardware of extra rekenkracht.

PoS-systemen hebben ook andere gokregels dan PoW-systemen. Sommige PoS-netwerken vereisen bijvoorbeeld dat deelnemers hun inzetbeloningen voor een bepaalde periode vergrendelen, terwijl andere stakers toestaan ​​hun beloningen op te eisen zodra ze zijn verdiend.

Kortom, met staken kun je een blockchain-netwerk ondersteunen – en passieve beloningen verdienen om dit te doen – zonder grote hoeveelheden energie uit te geven.

Hoe uitzetten werkt

Wanneer crypto wordt ingezet, wordt het bewaard in een op het netwerk aangesloten portemonnee, een parkeerportemonnee genoemd.

Zodra uw inzetportemonnee is ingesteld en u uw crypto hebt gestort, wordt er een “bindende periode” ingesteld, waarin de crypto wordt vergrendeld en niet in aanmerking komt voor beloningen. Na dit venster beveiligt u het netwerk, dus de distributie van beloningen begint.

Het bedrag van de beloningen is afhankelijk van de parkeerregels van het netwerk dat u helpt inzetten.

Sommige netwerken geven gokkers bijvoorbeeld een vaste beloning voor elk blok dat ze aan de keten toevoegen, terwijl andere gokkers een deel van de transactiekosten geven die aan het blok zijn gekoppeld.

De meeste inzetportefeuilles laten u weten hoeveel u kunt verwachten te verdienen aan beloningen, en ook hoe lang het duurt om ze te verdienen.

Hoeveel verdien ik met stalken?

Het aantal verdiende beloningen hangt af van het geplaatste bedrag en het specifieke inzetschema van de token. Velen schatten de Ethereum-beloningen een paar dagen voor de fusie rond de 5-6%.

Waarom kan ik niet alle crypto die ik bezit inzetten?

Veel cryptocurrencies, zoals bitcoin, dogecoin en litecoin, gebruiken geen bewijs van inzet om hun netwerk te verifiëren, wat betekent dat u ze niet kunt inzetten. Deze cryptocurrencies worden beveiligd door proof-of-work-processen zoals mining.

Welke cryptocurrencies ondersteunen staking?

Veel cryptocurrencies ondersteunen staking, zoals Ethereum, Avalanche, Solana, Polkadot, Cardano, NEAR, enz.

¿De cuánta utilidad te ha parecido este contenido?

¡Haz clic en una estrella para puntuarlo!

Promedio de puntuación 0 / 5. Recuento de votos: 0

Hasta ahora, ¡no hay votos!. Sé el primero en puntuar este contenido.