wallet2
wallet2

Het is een seed-zin, herstelzin of back-upzin die bestaat uit een lijst met woorden die alle informatie opslaan die nodig is om cryptogeld op de blockchain te herstellen.

Wallet-software genereert meestal een seed-frase en vraagt ​​de gebruiker om deze op papier te schrijven. 

Als de computer van de gebruiker crasht of zijn harde schijf beschadigd raakt, kunnen ze dezelfde portemonnee-software opnieuw downloaden en de papieren back-up gebruiken om hun crypto’s te herstellen. Sommige portemonnees zoals metamask , trust wallet, enz. gebruiken deze technologie.

Cryptocurrencies kunnen worden gestolen door iedereen die de zin ontdekt, dus bewaar het veilig zoals sieraden of contant geld. 

Niemand mag u bijvoorbeeld vragen op sociale netwerken  of Messenger, het mag op geen enkele website worden geschreven.

Seed-frases zijn een geweldige manier om een ​​back-up te maken van crypto en deze op te slaan.

Wat is de zaadzin? (of zaadzin)

Hoe werkt het?

Een vereenvoudigde uitleg van hoe seed-zinnen werken, is dat de portemonnee-software een lijst met woorden uit een woordenboek heeft, waarbij aan elk woord een nummer is toegewezen.

De seed-frase kan worden geconverteerd naar een getal dat wordt gebruikt als het seed-getal in een deterministische portemonnee die alle sleutelparen genereert die in de portemonnee worden gebruikt.

De Engelse woordenlijst voor de BIP39-standaard heeft 2048 woorden, dus als de zin slechts 12 willekeurige woorden bevat, zou het aantal mogelijke combinaties 2048^12 = 2^132 zijn en zou de zin 132 bits beveiliging hebben.

Sommige gegevens in een BIP39-zin zijn echter niet willekeurig, dus de daadwerkelijke beveiliging van een BIP39-seedzin van 12 woorden is slechts 128 bits.

Dit is ongeveer dezelfde sterkte als alle privésleutels van Ethereum, dus de meeste experts beschouwen het als veilig genoeg.

Kan ik mijn eigen seed-frase genereren?

Het is niet veilig om je eigen seed-frase te verzinnen, omdat mensen slecht zijn in het genereren van willekeur.

De beste manier is om de portefeuillesoftware een zin te laten genereren die u typt.

Omdat de openingszinnen natuurlijke taalwoorden gebruiken, hebben ze een uitstekende foutcorrectie.

Slecht geschreven woorden kunnen vaak nog worden gelezen. Als er een paar letters ontbreken of onleesbaar zijn, kun je het woord vaak nog steeds achterhalen.

Wat is de zaadzin? (of zaadzin)

De woordenlijst waaruit de woorden van de beginzin zijn getrokken, is zorgvuldig gekozen, zodat de eerste vier letters van elk woord voldoende zijn om het op unieke wijze te identificeren.

Dit is goed te vergelijken met het schrijven van een onbewerkte privésleutel waarbij een enkele onleesbare of onjuiste letter de privésleutel onbruikbaar kan maken (afhankelijk van het serialisatieformaat).

Waarom is een zaadzin belangrijk?

Omdat het de enige manier is om een ​​back-up van een crypto-portemonnee te maken. Als je de telefoon, computer of hardware die je gebruikt om toegang te krijgen tot je cryptovaluta verliest, moet je je seed-frase ergens anders invoeren om je portemonnee met privésleutel en de inhoud ervan te herstellen.

Wat gebeurt er als ik mijn openingszin kwijtraak?

Aanvankelijk niets. Je hebt je seed-frase immers niet nodig om toegang te krijgen tot je fondsen; het is een back-upmethode om uw geld te herstellen. Dus als je je fysieke apparaat en je openingszin kwijtraakt, kun je in paniek raken.

¿De cuánta utilidad te ha parecido este contenido?

¡Haz clic en una estrella para puntuarlo!

Promedio de puntuación 0 / 5. Recuento de votos: 0

Hasta ahora, ¡no hay votos!. Sé el primero en puntuar este contenido.