stalking1
stalking1

Letar du efter ett sätt att använda din krypto till bra användning?

Genom att satsa kan du tjäna passiv inkomst med krypton du redan äger. Det här är vad du behöver veta om det:

Vad är staking?

Staking är handlingen att begå din krypto för att hjälpa till att säkra och verifiera transaktioner på en blockchain. I utbyte mot detta erhålls belöningar från nätverket .

Fördelarna med stakning

Passiv inkomst . Insats är i första hand en passiv aktivitet, vilket innebär att du kan tjäna belöningar utan att göra mycket (eller något) arbete.

Prestanda . staking erbjuder vanligtvis en högre avkastning på investeringen (ROI) än att bara hålla krypto, speciellt om insatsportföljen utgör ditt intresse.

Deltagande . Du kan stötta nätverket du tror på och hjälpa det att växa.

Låg kostnad . Insatsning kan hjälpa dig att tjäna belöningar billigare än gruvdrift eftersom insats kräver mindre datorkraft och inte kräver specialutrustning.

Vad är staking? Fördelar, nackdelar, risker
POW vs POS

Riskerna med stakning

Det finns några risker att vara medveten om innan du satsar din krypto:

volatilitet . Värdet på dina insatta tillgångar kan gå upp eller ner, precis som alla andra kryptotillgångar.
Förlorade kontrollen. När du har satsat dina tillgångar kommer du inte att kunna komma åt dem förrän du tar ut dem (vilket vanligtvis tar en viss tid).

Paus . Om en validerare skickar in ogiltiga transaktioner kan nätverket straffa, eller “klippa av” parter som annars skulle få belöningar. Detta är avsett att motverka dåligt beteende på nätverket.

Bevis på insats kontra bevis på arbete

Insättning sker endast på kryptovalutanätverk som använder proof-of-stake-modellen som en konsensusmekanism. En konsensusmekanism är den process som ett blockkedjenätverk använder för att behandla betalningar, bekräfta transaktioner och lägga till nya block i kedjan.

De två vanligaste konsensusmekanismerna som används av kryptovalutor är proof-of-work (PoW) och proof-of-stake (PoS).

Bevis på arbete (POW)

PoW är den valda metoden för tidiga kryptovalutor, inklusive Bitcoin.

I PoW-system tävlar deltagarna om att lösa komplexa matematiska problem. Den första personen som löser problemet lägger till nästa block i kedjan och får en belöning. PoW är en mycket energikrävande process eftersom den kräver att gruvarbetare använder kraftfulla datorer 24 timmar om dygnet.

Att tjäna blockbelöningen handlar om att “överträffa” andra.

Bevis på insats

PoS är ett grönare sätt att verifiera transaktioner.

I PoS-system pantsätter deltagarna sina kryptotillgångar för att hjälpa till att säkra och verifiera transaktioner på nätverket. Ju fler tillgångar du satsar, desto större chans har du att bli utvald att lägga till nästa block i kedjan.

Denna process kräver varken specialiserad hårdvara eller ytterligare datorkraft.

PoS-system har också andra spelregler än PoW-system. Till exempel kräver vissa PoS-nätverk att deltagarna låser sina insatsbelöningar under en viss tidsperiod, medan andra tillåter spelarna att göra anspråk på sina belöningar när de tjänas in.

Kort sagt, insats låter dig stödja ett blockchain-nätverk – och tjäna passiva belöningar för att göra det – utan att spendera stora mängder energi.

Hur staking fungerar

När krypto satsas hålls den i en nätverksansluten plånbok, kallad parkeringsplånbok.

När din insatsplånbok har ställts in och du har deponerat din krypto, upprättas en “bindningsperiod” under vilken krypton är låst och inte kvalificerad för belöningar. Efter detta fönster håller du på att säkra nätverket, så utdelningen av belöningar börjar.

Storleken på belöningarna kommer att bero på parkeringsreglerna för nätverket du hjälper till att satsa.

Till exempel ger vissa nätverk spelarna en fast belöning för varje block de lägger till i kedjan, medan andra ger spelarna en del av transaktionsavgifterna som är förknippade med blocket.

De flesta insatsplånböcker låter dig veta hur mycket du kan förvänta dig att tjäna i belöningar, samt hur lång tid det kommer att ta att tjäna dem.

Hur mycket tjänar jag på att stalka?

Antalet belöningar som tjänas in beror på det placerade beloppet och tokens specifika insatsschema. Många uppskattar Ethereum-belöningar till cirka 5-6% några dagar innan sammanslagningen.

Varför kan jag inte satsa all krypto jag äger?

Många kryptovalutor, som bitcoin, dogecoin och litecoin, använder inte bevis på insats för att verifiera sitt nätverk, vilket innebär att du inte kan satsa dem. Dessa kryptovalutor är säkrade genom proof-of-work processer som gruvdrift.

Vilka kryptovalutor stöder staking?

Många kryptovalutor stöder staking, som Ethereum, Avalanche, Solana, Polkadot, Cardano, NEAR, etc.

¿De cuánta utilidad te ha parecido este contenido?

¡Haz clic en una estrella para puntuarlo!

Promedio de puntuación 0 / 5. Recuento de votos: 0

Hasta ahora, ¡no hay votos!. Sé el primero en puntuar este contenido.