wallet2
wallet2

Det är en fröfras, återställningsfras eller reservfras som består av en lista med ord som lagrar all information som behövs för att återställa kryptomedel på blockkedjan.

Plånboksprogramvara genererar vanligtvis en frönfras och uppmanar användaren att skriva ner den på papper. 

Om användarens dator kraschar eller deras hårddisk blir skadad kan de ladda ner samma plånboksprogramvara igen och använda pappersbackupen för att återställa sina kryptor, vissa plånböcker som metamask , trust wallet etc använder denna teknik.

Kryptovalutor kan stjälas av alla andra som upptäcker frasen, så förvara den säkert som smycken eller kontanter. 

Till exempel ska ingen fråga dig på sociala nätverk  eller messenger, det ska inte skrivas på någon webbplats.

Seed-fraser är ett utmärkt sätt att säkerhetskopiera och lagra krypto.

Vad är fröfrasen? (eller fröfras)

Hur fungerar det?

En förenklad förklaring av hur fröfraser fungerar är att plånboksprogrammet har en lista med ord hämtade från en ordbok, med varje ord tilldelat ett nummer.

Fröfrasen kan konverteras till ett tal som används som fröheltal i en deterministisk plånbok som genererar alla nyckelpar som används i plånboken.

Den engelska ordlistan för BIP39-standarden har 2048 ord, så om frasen bara innehåller 12 slumpmässiga ord skulle antalet möjliga kombinationer vara 2048^12 = 2^132 och frasen skulle ha 132 bitars säkerhet.

En del av data i en BIP39-fras är dock inte slumpmässig, så den faktiska säkerheten för en 12-ords BIP39-fröfras är bara 128 bitar.

Detta är ungefär samma styrka som alla privata Ethereums nycklar, så de flesta experter anser att det är tillräckligt säkert.

Kan jag skapa min egen fröfras?

Det är inte säkert att hitta på en egen fröfras eftersom människor är dåliga på att skapa slumpmässighet.

Det bästa sättet är att låta plånbokens programvara generera en fras som du skriver.

Eftersom de inledande meningarna använder naturliga språkord har de utmärkt felkorrigering.

Dåligt skrivna ord kan ofta fortfarande läsas. Om en eller två bokstaver saknas eller är förvrängda kan du ofta ändå räkna ut ordet.

Vad är fröfrasen? (eller fröfras)

Ordlistan från vilken fröfrasorden hämtas är noggrant vald så att de fyra första bokstäverna i varje ord är tillräckliga för att identifiera det unikt.

Detta kan jämföras bra med att skriva en rå privat nyckel där en enda oläslig eller felaktig bokstav kan göra den privata nyckeln värdelös (beroende på serialiseringsformatet).

Varför är en fröfras viktig?

Eftersom det är det enda sättet att säkerhetskopiera en kryptoplånbok. Om du tappar bort telefonen, datorn eller hårdvaruenheten du använder för att komma åt din krypto, måste du ange din startfras någon annanstans för att återställa din privata nyckelplånbok och dess innehåll.

Vad händer om jag tappar min inledande mening?

Till en början ingenting. När allt kommer omkring behöver du inte din seed-fras för att komma åt dina pengar; det är en säkerhetskopieringsmetod för att återställa dina pengar. Så om du tappar din fysiska enhet och din öppningsfras, är det då du kan få panik.

¿De cuánta utilidad te ha parecido este contenido?

¡Haz clic en una estrella para puntuarlo!

Promedio de puntuación 0 / 5. Recuento de votos: 0

Hasta ahora, ¡no hay votos!. Sé el primero en puntuar este contenido.