stalking1
stalking1

Leder du efter en måde at bruge din krypto på?

Indsats giver dig mulighed for at tjene passiv indkomst med den krypto, du allerede ejer. Dette er hvad du skal vide om det:

Hvad er staking?

Staking er handlingen med at begå din krypto for at hjælpe med at sikre og verificere transaktioner på en blockchain. Til gengæld for dette opnås belønninger fra netværket .

Fordelene ved at satse

Passiv indkomst . Indsats er primært en passiv aktivitet, hvilket betyder, at du kan tjene belønninger uden at gøre meget (eller noget) arbejde.

Ydeevne . staking giver typisk et højere investeringsafkast (ROI) end blot at holde krypto, især hvis indsatsporteføljen sammensætter din interesse.

Deltagelse . Du kan støtte det netværk, du tror på, og hjælpe det med at vokse.

Lave omkostninger . Indsats kan hjælpe dig med at tjene belønninger billigere end minedrift, da indsats kræver mindre computerkraft og ikke kræver specialudstyr.

Hvad er staking? Fordele, ulemper, risici
POW vs POS

Risikoen ved at satse

Der er et par risici, du skal være opmærksom på, før du udsætter din krypto:

volatilitet . Værdien af ​​dine satsede aktiver kan gå op eller ned, ligesom ethvert andet kryptoaktiv.
Mistet kontrollen. Når du har satset dine aktiver, vil du ikke kunne få adgang til dem, før du hæver dem (hvilket normalt tager en vis tid).

Pause . Hvis en validator indsender ugyldige transaktioner, kan netværket straffe eller “afskære” parter, som ellers ville modtage belønninger. Dette er beregnet til at modvirke dårlig opførsel på netværket.

Proof-of-stake vs. proof-of-work

Indsats finder kun sted på kryptovaluta-netværk, der bruger proof-of-stake-modellen som en konsensusmekanisme. En konsensusmekanisme er den proces, som et blockchain-netværk bruger til at behandle betalinger, bekræfte transaktioner og tilføje nye blokke til kæden.

De to mest almindelige konsensusmekanismer, der bruges af kryptovalutaer, er proof-of-work (PoW) og proof-of-stake (PoS).

Bevis for arbejde (POW)

PoW er den foretrukne metode for tidlige kryptovalutaer, herunder Bitcoin.

I PoW-systemer konkurrerer deltagerne om at løse komplekse matematiske problemer. Den første person, der løser problemet, tilføjer den næste blok til kæden og modtager en belønning. PoW er en meget energikrævende proces, da den kræver, at minearbejdere bruger kraftfulde computere 24 timer i døgnet.

At tjene blokbelønningen kommer ned til at “udkonkurrere” andre.

Bevis for indsats

PoS er en grønnere måde at verificere transaktioner på.

I PoS-systemer pantsætter deltagere deres kryptoaktiver for at hjælpe med at sikre og verificere transaktioner på netværket. Jo flere aktiver du sætter ind, jo større chance har du for at blive valgt til at tilføje den næste blok til kæden.

Denne proces kræver hverken specialiseret hardware eller yderligere computerkraft.

PoS-systemer har også andre væddemålsregler end PoW-systemer. For eksempel kræver nogle PoS-netværk, at deltagerne låser deres indsatsbelønninger i et bestemt tidsrum, mens andre tillader, at spillere kan gøre krav på deres belønninger, efterhånden som de er optjent.

Kort sagt giver staking dig mulighed for at støtte et blockchain-netværk – og tjene passive belønninger for at gøre det – uden at bruge store mængder energi.

Sådan fungerer staking

Når krypto er satset, holdes det i en netværkstilsluttet tegnebog, kaldet en parkeringspung.

Når din stake wallet er sat op, og du har deponeret din krypto, etableres en “bindingsperiode”, hvor kryptoen er låst og ikke berettiget til belønninger. Efter dette vindue er du ved at sikre netværket, så uddelingen af ​​belønninger begynder.

Størrelsen af ​​belønningen vil afhænge af parkeringsreglerne for det netværk, du er med til at satse.

For eksempel giver nogle netværk spillere en fast belønning for hver blok, de tilføjer til kæden, mens andre giver spillere en del af transaktionsgebyrerne forbundet med blokken.

De fleste pengepunge vil fortælle dig, hvor meget du kan forvente at tjene i belønninger, samt hvor lang tid det vil tage at tjene dem.

Hvor meget tjener jeg ved at stalke?

Antallet af optjente belønninger afhænger af det placerede beløb og tokenets specifikke indsatsplan. Mange anslår Ethereum-belønninger til at være omkring 5-6% et par dage før fusionen.

Hvorfor kan jeg ikke satse al den krypto, jeg ejer?

Mange kryptovalutaer, såsom bitcoin, dogecoin og litecoin, bruger ikke bevis på indsats til at verificere deres netværk, hvilket betyder, at du ikke kan satse dem. Disse kryptovalutaer er sikret gennem proof-of-work processer som minedrift.

Hvilke kryptovalutaer understøtter staking?

Mange kryptovalutaer understøtter staking, såsom Ethereum, Avalanche, Solana, Polkadot, Cardano, NEAR osv.

¿De cuánta utilidad te ha parecido este contenido?

¡Haz clic en una estrella para puntuarlo!

Promedio de puntuación 0 / 5. Recuento de votos: 0

Hasta ahora, ¡no hay votos!. Sé el primero en puntuar este contenido.