wallet2
wallet2

Det er en frøsætning, gendannelsessætning eller backupsætning, der består af en liste over ord, der gemmer al den information, der er nødvendig for at gendanne kryptomidler på blockchain.

Tegnebogssoftware vil normalt generere en frøsætning og bede brugeren om at skrive den ned på papir. 

Hvis brugerens computer går ned, eller deres harddisk bliver ødelagt, kan de downloade den samme tegnebogssoftware igen og bruge papirbackupen til at gendanne deres kryptoer, nogle tegnebøger såsom metamask , trust wallet osv. bruger denne teknologi.

Kryptovalutaer kan blive stjålet af enhver anden, der opdager sætningen, så hold den sikkert som smykker eller kontanter. 

For eksempel bør ingen spørge dig på sociale netværk  eller messenger, det bør ikke skrives på nogen hjemmeside.

Seed-sætninger er en fantastisk måde at sikkerhedskopiere og gemme krypto.

Hvad er frøsætningen? (eller frøsætning)

Hvordan virker det?

En forenklet forklaring på, hvordan frøsætninger fungerer, er, at tegnebogens software har en liste over ord hentet fra en ordbog, hvor hvert ord er tildelt et nummer.

Seed-sætningen kan konverteres til et tal, der bruges som seed-heltal i en deterministisk tegnebog, der genererer alle nøglepar, der bruges i tegnebogen.

Den engelske ordliste for BIP39-standarden har 2048 ord, så hvis sætningen kun indeholder 12 tilfældige ord, ville antallet af mulige kombinationer være 2048^12 = 2^132, og sætningen ville have 132 bits sikkerhed.

Nogle af dataene i en BIP39-sætning er dog ikke tilfældige, så den faktiske sikkerhed for en 12-ords BIP39-seed-sætning er kun 128 bit.

Dette er nogenlunde samme styrke som alle Ethereum private nøgler, så de fleste eksperter anser det for at være sikkert nok.

Kan jeg generere min egen frøsætning?

Det er ikke sikkert at finde på din egen frøsætning, fordi mennesker er dårlige til at skabe tilfældigheder.

Den bedste måde er at lade tegnebogens software generere en sætning, som du skriver.

Da de indledende sætninger bruger naturlige sprogord, har de fremragende fejlkorrektion.

Dårligt skrevne ord kan ofte stadig læses. Hvis et bogstav eller to mangler eller er forvansket, kan du ofte stadig finde ud af ordet.

Hvad er frøsætningen? (eller frøsætning)

Ordlisten, hvorfra frøsætningsordene er tegnet, er nøje udvalgt, så de første fire bogstaver i hvert ord er tilstrækkelige til at identificere det entydigt.

Dette kan sammenlignes med at skrive en rå privat nøgle, hvor et enkelt ulæseligt eller forkert bogstav kan gøre den private nøgle ubrugelig (afhængigt af serialiseringsformatet).

Hvorfor er en frøsætning vigtig?

Fordi det er den eneste måde at tage backup af en kryptopung. Hvis du mister den telefon, computer eller hardwareenhed, du bruger til at få adgang til din krypto, skal du indtaste din frøsætning et andet sted for at gendanne din private nøglepung og dens indhold.

Hvad sker der, hvis jeg mister min åbningssætning?

I starten intet. Når alt kommer til alt, behøver du ikke din seed phrase for at få adgang til dine midler; det er en backup-metode til at gendanne dine penge. Så hvis du mister din fysiske enhed og din åbningsfrase, er det dér, du kan gå i panik.

¿De cuánta utilidad te ha parecido este contenido?

¡Haz clic en una estrella para puntuarlo!

Promedio de puntuación 0 / 5. Recuento de votos: 0

Hasta ahora, ¡no hay votos!. Sé el primero en puntuar este contenido.