¿Qué es el staking? Ventajas, Desventajas, Riesgos 1
stalking1

Leter du etter en måte å bruke kryptoen din på?

Staking lar deg tjene passiv inntekt med kryptoen du allerede eier. Dette er hva du trenger å vite om det:

Hva er staking?

Staking er handlingen med å forplikte kryptoen din for å sikre og verifisere transaksjoner på en blokkjede. I bytte mot dette oppnås belønninger fra nettverket .

Fordelene med staking

Passiv inntekt . Innsats er først og fremst en passiv aktivitet, noe som betyr at du kan tjene belønninger uten å gjøre mye (eller noe) arbeid.

Ytelse . innsats gir vanligvis en høyere avkastning på investeringen (ROI) enn bare å holde krypto, spesielt hvis innsatsporteføljen utgjør din interesse.

Deltakelse . Du kan støtte nettverket du tror på og hjelpe det til å vokse.

Lav kostnad . Staking kan hjelpe deg å tjene belønninger billigere enn gruvedrift, da innsats krever mindre datakraft og ikke krever spesialutstyr.

POW vs POS

Risikoen ved staking

Det er noen risikoer å være klar over før du satser krypto:

volatilitet . Verdien av dine innsatser kan gå opp eller ned, akkurat som alle andre kryptoaktiva.
Mistet kontrollen. Når du har satt inn eiendelene dine, vil du ikke kunne få tilgang til dem før du tar dem ut (noe som vanligvis tar en viss tid).

Pause . Hvis en validator sender inn ugyldige transaksjoner, kan nettverket straffe, eller “avskjære”, parter som ellers ville fått belønning. Dette er ment å motvirke dårlig oppførsel på nettverket.

Proof-of-stake kontra bevis-på-arbeid

Staking skjer kun på kryptovalutanettverk som bruker proof-of-stake-modellen som en konsensusmekanisme. En konsensusmekanisme er prosessen som et blokkjedenettverk bruker for å behandle betalinger, bekrefte transaksjoner og legge til nye blokker i kjeden.

De to vanligste konsensusmekanismene som brukes av kryptovalutaer er proof-of-work (PoW) og proof-of-stake (PoS).

Arbeidsbevis (POW)

PoW er den foretrukne metoden for tidlige kryptovalutaer, inkludert Bitcoin.

I PoW-systemer konkurrerer deltakerne om å løse komplekse matematiske problemer. Den første personen som løser problemet legger til neste blokk i kjeden og mottar en belønning. PoW er en svært energikrevende prosess da den krever at gruvearbeidere bruker kraftige datamaskiner 24 timer i døgnet.

Å tjene blokkbelønningen kommer ned til å “utkonkurrere” andre.

Bevis for innsats

PoS er en grønnere måte å verifisere transaksjoner på.

I PoS-systemer pantsetter deltakerne sine kryptoaktiva for å sikre og verifisere transaksjoner på nettverket. Jo flere eiendeler du satser, jo større sjanse har du for å bli valgt til å legge til neste blokk i kjeden.

Denne prosessen krever verken spesialisert maskinvare eller ekstra datakraft.

PoS-systemer har også andre spillregler enn PoW-systemer. For eksempel krever noen PoS-nettverk at deltakerne låser innsatsbelønningene sine for en bestemt tidsperiode, mens andre lar stakere kreve belønningene sine etter hvert som de er opptjent.

Kort sagt lar staking deg støtte et blokkjedenettverk – og tjene passive belønninger for å gjøre det – uten å bruke store mengder energi.

Hvordan staking fungerer

Når krypto satses, holdes det i en nettverkstilkoblet lommebok, kalt en parkeringslommebok.

Når innsatslommeboken din er satt opp, og du har satt inn kryptoen din, etableres en “bindingsperiode”, hvor kryptoen er låst og ikke kvalifisert for belønninger. Etter dette vinduet sikrer du nettverket, så utdelingen av belønninger begynner.

Størrelsen på belønningene vil avhenge av parkeringsbestemmelsene til nettverket du er med på å satse.

For eksempel gir noen nettverk tippere en fast belønning for hver blokk de legger til i kjeden, mens andre gir tippere en del av transaksjonsgebyrene knyttet til blokken.

De fleste innsatslommebøker vil fortelle deg hvor mye du kan forvente å tjene i belønninger, samt hvor lang tid det vil ta å tjene dem.

Hvor mye tjener jeg ved å stalke?

Antall belønninger opptjent avhenger av beløpet som er plassert og tokenets spesifikke innsatsplan. Mange anslår Ethereum-belønninger til å være rundt 5-6% noen dager før sammenslåingen.

Hvorfor kan jeg ikke satse all kryptoen jeg eier?

Mange kryptovalutaer, som bitcoin, dogecoin og litecoin, bruker ikke bevis på innsats for å verifisere nettverket deres, noe som betyr at du ikke kan satse dem. Disse kryptovalutaene er sikret gjennom proof-of-work-prosesser som gruvedrift.

Hvilke kryptovalutaer støtter staking?

Mange kryptovalutaer støtter staking, som Ethereum, Avalanche, Solana, Polkadot, Cardano, NEAR, etc.

¿De cuánta utilidad te ha parecido este contenido?

¡Haz clic en una estrella para puntuarlo!

Promedio de puntuación 0 / 5. Recuento de votos: 0

Hasta ahora, ¡no hay votos!. Sé el primero en puntuar este contenido.