wallet2
wallet2

Det er en frøfrase, gjenopprettingsfrase eller reservefrase som består av en liste med ord som lagrer all informasjonen som trengs for å gjenopprette kryptomidler på blokkjeden.

Lommebokprogramvare vil vanligvis generere en frøfrase og be brukeren om å skrive den ned på papir. 

Hvis brukerens datamaskin krasjer eller harddisken blir ødelagt, kan de laste ned den samme lommebokprogramvaren igjen og bruke papirsikkerhetskopien til å gjenopprette kryptoene sine, noen lommebøker som metamask , trust wallet, osv. bruker denne teknologien.

Kryptovalutaer kan bli stjålet av alle andre som oppdager uttrykket, så hold det trygt som smykker eller kontanter. 

For eksempel bør ingen spørre deg på sosiale nettverk  eller messenger, det skal ikke skrives på noen nettside.

Frøsetninger er en fin måte å sikkerhetskopiere og lagre krypto.

Hva er frøsetningen? (eller frøsetning)

Hvordan virker det?

En forenklet forklaring på hvordan frøsetninger fungerer er at lommebokprogramvaren har en liste over ord hentet fra en ordbok, med hvert ord tildelt et nummer.

Frøfrasen kan konverteres til et tall som brukes som frøheltallet i en deterministisk lommebok som genererer alle nøkkelparene som brukes i lommeboken.

Den engelske ordlisten for BIP39-standarden har 2048 ord, så hvis setningen inneholder bare 12 tilfeldige ord, vil antall mulige kombinasjoner være 2048^12 = 2^132 og setningen vil ha 132 bits sikkerhet.

Noen av dataene i en BIP39-setning er imidlertid ikke tilfeldig, så den faktiske sikkerheten til en 12-ords BIP39-frøsetning er bare 128 biter.

Dette er omtrent samme styrke som alle Ethereums private nøkler, så de fleste eksperter anser det som sikkert nok.

Kan jeg generere min egen frøsetning?

Det er ikke trygt å lage din egen frøsetning fordi mennesker er dårlige til å generere tilfeldigheter.

Den beste måten er å la lommebokprogramvaren generere en setning du skriver inn.

Siden åpningssetningene bruker naturlige språkord, har de utmerket feilretting.

Dårlig skrevne ord kan ofte fortsatt leses. Hvis en bokstav eller to mangler eller er forvansket, kan du ofte fortsatt finne ut av ordet.

Hva er frøsetningen? (eller frøsetning)

Ordlisten som frøsetningsordene er hentet fra er nøye valgt slik at de fire første bokstavene i hvert ord er tilstrekkelige til å identifisere det unikt.

Dette kan sammenlignes godt med å skrive en rå privat nøkkel der en enkelt uleselig eller feil bokstav kan gjøre den private nøkkelen ubrukelig (avhengig av serialiseringsformatet).

Hvorfor er en frøsetning viktig?

Fordi det er den eneste måten å ta backup av en kryptolommebok. Hvis du mister telefonen, datamaskinen eller maskinvareenheten du bruker for å få tilgang til kryptografen din, må du skrive inn frøfrasen et annet sted for å gjenopprette den private nøkkellommeboken og innholdet.

Hva skjer hvis jeg mister åpningssetningen min?

I utgangspunktet ingenting. Tross alt trenger du ikke seed-frasen din for å få tilgang til pengene dine; det er en sikkerhetskopimetode for å gjenopprette midlene dine. Så hvis du mister din fysiske enhet og åpningsfrasen, er det da du kan få panikk.

¿De cuánta utilidad te ha parecido este contenido?

¡Haz clic en una estrella para puntuarlo!

Promedio de puntuación 0 / 5. Recuento de votos: 0

Hasta ahora, ¡no hay votos!. Sé el primero en puntuar este contenido.